Arjan Eriks bezoekt sponsorkind

Arjan Eriks en zijn familie op bezoek bij Made, het meisje wie zij hebben gesponsord zodat ze naar school kon gaan. Inmiddels is Made afgestudeerd en heeft ze een mooie baan.

Vele jaren geleden werkte ik met Gill Rijnenberg bij KLM Royal Dutch Airlines. Gill was toen al een opmerkelijk persoon. Later ontdekte ik dat die mensen vaak ‘vrije elektronen’ worden genoemd. Vrij als ze redeneren dat je alleen iets te winnen hebt en niets te verliezen hebt. Gill en anderen startten Stichting WINS en toen ik erover hoorde, besloten ik en mijn vrouw dat we mee wilden doen. Kinderen die een verschil kunnen maken door middel van onderwijs, nemen we in de westerse samenleving vaak als vanzelfsprekend aan. In veel landen is dit natuurlijk helemaal niet het geval. Als mama of papa er niet zijn, moet het basisinkomen worden verdiend door kinderen. Het schoolgeld is een extra last die een gezin vaak niet kan dragen.

De WINS-stichting heeft een opmerkelijke structuur. Geen hiërarchie! Alle mensen zijn gelijk! Waarden die me nauw aan het hart liggen en die in combinatie met de financiële structuur dat al het geld rechtstreeks naar de kinderen gaat die het het meest nodig hebben, hebben ons doen besluiten dat we hier deel van wilden uitmaken. Aanvankelijk keken we naar het eerste leercentrum in Bedulu. Het kidsponsorprogramma vermeldde een grote groep kinderen die een sponsor nodig hadden (deze lijst is overigens nog lang). We lazen het verhaal van Made en we zeiden dat ondersteuning van Made waarschijnlijk de beste zou zijn.

Made – derde van rechts – tijdens haar diploma uitreiking.

Elk jaar merkten we dat Made verbeterde in haar vermogen om Engels te schrijven. Haar verhalen over het dagelijks leven enop school waren erg leuk om te lezen. De vreugde die we ervaarden bij het lezen over de Yayasan, de andere kinderen, het dansen en natuurlijk de school zelf was geweldig om te lezen. Made werd er elk jaar beter in. Haar Engels verbeterde snel en toen de school ten einde liep, drukte ze haar wens uit om medicijnen / gezondheid te studeren in Den Pasar. Made toonde aanhoudendheid in haar beslissing om haar droom na te streven en voor ons was het verbazingwekkend om te zien dat ze haar droom mogelijk zou maken.

Afgelopen oktober liep ons sponsorschap ten einde. Gemaakt afgestudeerd met vlag en wimpel. Haar zus Komang, haar moeder, Gill, Ketut en vele anderen zijn erg trots op haar. En wij natuurlijk ook. 12,5 jaar geleden zijn we voor de eerste keer naar Bali geweest voor onze huwelijksreis, en dit was de perfecte reden om terug te keren naar Bali.

De kinderen van Arjan zingen en spelen mee met de kinderen van het Learning Center.

Dus Kerstmis was de datum waarop we de Yayasan en Made konden bezoeken. Het was heel leuk en speciaal om daar te zijn. Deze keer konden we onze kinderen meenemen zodat ze ook konden ervaren hoe het is om te leren en opgeleid te worden op Bali. De kinderen hadden zoveel plezier. Niet in staat om gemakkelijk met woorden te communiceren, maar samen spelletjes spelen, waaronder enkele wedstrijden was hilarisch. Kinderen mengen zich gemakkelijk in en vrienden werden meteen gemaakt. Kijkend naar Made relaxed zijn tussen de andere kinderen was erg leuk om te zien. Toen we moesten gaan zongen alle kinderen kerstliedjes keer op keer. En de Feliz Navidad met een Balinese taal was de beste die ik in lange tijd heb gehoord.

Daarna bezochten we het huis van Made, Komang en haar moeder. Made heeft ons veel te veel leuke cadeaus gekocht. Het was zo bijzonder om te zien hoe een moeder trots was op haar dochter (s). Ze weet hoe moeilijk het leven kan zijn voor een jong meisje met beperkte mogelijkheden om door te gaan. Made deed het! Ze studeerde hard en lang en studeerde af met vlag en wimpel. Het resultaat is dat Made nu onderzoek doet naar de impact van Dengue op Bali. Ons bezoek aan Made en haar familie was heel speciaal en emotioneel. We zijn erg trots op Made en alle andere kinderen die elke dag extra inspanningen leveren. Kinderen die hard werken om er het beste van te maken. Het is zeer de moeite waard om een ​​aantal van deze kinderen te kunnen ondersteunen. We kijken terug op een geweldige reis naar Bali! En we kijken met trots terug op wat Made heeft bereikt!

We wensen alle mensen bij de verschillende leercentra het allerbeste toe met hun belangrijke werk. Gemaakt als een van de perfecte voorbeelden van wat een verschil iemand kan maken als ze alleen de kans krijgen ….